Трафарет кондитерський гнучкий служить для створення малюнків на кондитерських виробах.

Підходить нанесення малюнка за допомогою крему, мастики, айсингу, харчових барвників (як за допомогою аерографа, так і пензликом), джемом, какао, цукрової пудри, шоколаду і глазурі. Максимально ефектно виглядає малюнок, нанесений на поверхню торта, покритого мастикою, шоколадом або марципаном для обтягування контрастним кольором.

Якщо є необхідність прикраси торта, покритого масляним кремом або вершками, його поверхню потрібно максимально охолодити для того, щоб прикрашається поверхня була мінімально вологою (бажано в морозильній камері).

Використання трафарету дає безліч переваг при оздобленні тортів:

– малюнок виходить чітким, акуратним, правильної форми і з чіткими контурами;

– для прикраси кондитерських виробів не потрібно володіти спеціальними художніми навичками;

– значна економія часу для декору.