Силіконові форми виготовлені з безпечного харчового силікону (медичний силікон), який можна використовувати в духовках будь-якого типу – електричних, газовоих, мікрохвильових, а також для заморожування. Рекомендований діапазон температур від -60 до +240 градусів Цельсія.

Форми призначені для приготування солодкої і солоної випічки, тортів, мусів, морозива, желе, шоколаду та багато чого іншого. Основна перевага силіконових форм перед звичайним посудом – їх довговічність і універсальність. Крім того, форми з харчового силікону не вбирають сторонніх запахів, не вступають в хімічну взаємодію з продуктами і не виділяють шкідливих речовин в процесі використання. Їжа, приготована в таких формах не пригорає і не приліпає до форм, а для випікання тіста в таких формах потрібно набагато менше часу, ніж в традиційних металевих.

Силіконові форми легко мити, головне не використовувати гострі предмети і жорсткі порошкоподібні засоби. Не можна ставити форми на відкрите джерело тепла. Перед першим використанням бажано змастити форму маслом.